Elio Di Rupo opent filmfestival in Turnhout

Elio Di Rupo opent filmfestival in Turnhout

Elio Di Rupo opent filmfestival in Turnhout

Print
Turnhout - Op vrijdag 19 april gaat de eerste editie van het vernieuwde filmfestival in Turnhout om 20 uur van start in aanwezigheid van Eerste Minister Elio di Rupo. De 21ste editie van het Turnhoutse filmfestival, na tien jaar Focus op het Zuiden en nog eens tien jaar Open Doek, ondertussen herdoopt tot MOOOV - films met zicht op de wereld, mist daarmee zijn start niet.
Gastvrouw van deze avond, Annick Ruyts, ontvangt verder nog Jos Geysels, minister van Staat en voorzitter van MOOOV, Erwin Brentjes, burgemeester stad Turnhout en Peter Bellens, gedeputeerde van de provincie Antwerpen en een 600-tal gasten en genodigden.

Naast het filmfestival in Turnhout, van 19 tot 28 april, organiseert MOOOV gelijktijdig filmfestivals in zes andere steden in Vlaanderen : Brugge, Sint-Niklaas, Roeselare, Koersel-Beringen, Lier en Genk. De openingsfilms van MOOOV 2013 is THE ATTACK. De film is gebaseerd op het prachtige boek van Yasmina Khadra waarin een gerespecteerde Palestijnse arts in het lichaam van een bommenlegger zijn eigen vrouw herkent. THE ATTACK grijpt honderd minuten lang naar de keel, zonder in clichés te vervallen.

Foto Belga

Toon Verheijen
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio