Twee jaar cel voor jonge stalker en brandstichter

Twee jaar cel voor jonge stalker en brandstichter

Twee jaar cel voor jonge stalker en brandstichter

Print
Turnhout - De jonge stalker en geweldenaar Steff D. (20) uit Turnhout is veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar.
De jongeman is schuldig bevonden aan bedreigingen, opzettelijke slagen en verwondingen, poging brandstichting en belaging. D. had een relatie met een meisje en de stiefvader was daarmee niet meteen opgezet. Toen de relatie begin 2012 op de klippen liep, sloegen de stoppen bij D. door. Hij zocht haar regelmatig op aan de schoolpoort, stuurde ongewenste sms-berichten, schreef zich zelfs in in dezelfde studierichting als zijn ex, liet briefjes achter op haar fiets, stond soms met een cuttermes voor het huis van de stiefvader, uitte racistische beledigingen via facebook naar zijn ex-vriendinnetje toe en als klapper op de vuurpijl wierp hij in september 2012 een molotovcocktail naar de woning van zijn ex-liefje. De brandbom kwam gelukkig op de oprit terecht en doofde vanzelf. Toen de jonge twintiger werd opgepakt, schreef hij vanuit de gevangenis zelfs nog een brief.

"Dergelijke feiten zijn onaanvaardbaar", oordeelde de rechtbank. "Het toont een totaal gebrek aan respect en het feit dat hij met een mes en brandbom op zak loopt, toont een duidelijk verwrongen normbesef aan." De rechtbank hield wel rekening met het feit dat de jongeman ondertussen zijn spijt heeft betuigd en volledig heeft gebroken met zijn ex. Hij heeft ondertussen een nieuwe relatie en vast werk. Daarom is de celstraf met uitstel.

Toon Verheijen
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio