"Klaar voor nieuwe uitdaging bij Lierse"

Klaar voor nieuwe uitdaging bij Lierse

"Klaar voor nieuwe uitdaging bij Lierse"

Print
Tomas Radzinski is de nieuwe technisch directeur van eersteklasser Lierse. Walter Grootaers wordt commercieel verantwoordelijke en hoofd public relations. Beide mannen zijn woensdag voorgesteld in het Herman Vanderpoortenstadion in Lier.

Voormalig topspits Radzinski speelde voor Lierse tussen 2008 en 2011. Vorig seizoen zette hij een punt achter zijn spelerscarrière bij Waasland-Beveren. "Twee jaar geleden kreeg ik dit aanbod een eerste keer, maar toen vond ik het nog te vroeg. Ik had nog te veel zin om te voetballen. Maar vandaag voel ik mij klaar voor deze nieuwe uitdaging", legt Radzinski uit.

"Ik besef dat ik zal moeten groeien in mijn job maar ik heb bijna negentien jaar ervaring als prof op het veld. Dat zal zeker helpen. Bovendien geniet ik de steun van de voorzitter (Maged Samy) en Walter (Grootaers, hoofd communicatie)."

Radzinski krijgt bij Lierse een uitgebreid takenpakket. "Het belangrijkste wordt een goede ploeg op poten te zetten die binnen een paar jaar hopelijk meedoet voor play-off I en opnieuw een topploeg in België kan worden", zegt hij. "De komende dagen ga ik mijn toekomstvisie voor Lierse uittekenen en de spelerskern evalueren. Het moment daarvoor is ideaal. In play-off II wachten ons nog drie minder belangrijke matchen. Voor volgend seizoen zijn zeker versterkingen nodig. En binnen een paar jaar kunnen we hopelijk een paar jongeren uit de jeugdacademie laten doorstromen."

'Vijftig jaar supporter'

Walter Grootaers is een bekend gezicht op Het Lisp. De Lierse Open VLD-schepen van onder meer stadsontwikkeling en ruimtelijke ordening is al jaren achter de schermen actief bij de club. Nu neemt hij een officiële functie op.

"Of ik lang heb getwijfeld om deze taak te aanvaarden? Iedereen kent mijn betrokkenheid bij Lierse. Dat verhaal moet ik vandaag niet meer doen. Dit jaar ben ik vijftig jaar supporter. Ik loop hier al heel lang rond (lacht). Hoewel ik geen man van ronkende titels ben, vond ik het misschien wel tijd om mijn betrokkenheid meer officieel te maken en mijn schouders onder de club te zetten. Maar ik word voor alle duidelijkheid geen woordvoerder. Die taak blijft weggelegd voor Ben (Bruynseels)."

De (ex-)Kreuner zal bij Lierse een team vormen met technisch directeur Tomasz Radzinski, voorzitter Maged Samy en de nieuwe, nog aan te stellen trainer. "De bedoeling is dat we met ons vieren heel goed onderling gaan communiceren. De ervaring heeft mij geleerd dat communicatie cruciaal. Daarom ook dat we veel investeren in communicatie met onder meer supporters en ouders van spelers."

Zijn nieuwe functie is volgens Grootaers goed te combineren met zijn job als schepen. "De eerste zware 100 dagen zijn achter de rug. Ik ben ingewerkt in de dossiers. De combinatie moet zeker lukken."

Hart voor Lierse

"Tomasz en Walter hebben beiden in hun carrière bewezen dat ze heel succesvol konden zijn", aldus voorzitter Maged Samy. "Bovendien hebben ze alle twee een hart voor Lierse. Zij zijn de juiste mensen op de juiste plaats. Samen staan we symbool voor het nieuwe Lierse: genietbaar, ambitieus en heel snel (lacht)."

Een nieuwe trainer kon Samy woensdag nog niet voorstellen. Interim-coaches Eric Van Meir en Daniel Simmes zullen Lierse de resterende matchen in play-off II leiden.

Foto Belga

Meer sportnieuws