Celebs

"Als 16-jarige verliefd op priester, en nu zijn we getrouwd"

Print

Als 16-jarige verliefd op priester, en nu zijn we getrouwd

Hortense Kitume, de Congolese moeder van zangeres Sandrine en (ex-)voetballer Gunter Van Handenhoven (de ex van Ann Van Elsen), is getrouwd met Jan. Maar hun relatie was destijds verboden in Congo. Jan was immers haar leraar Engels. En priester.

In het boek ‘Vrouw Van Een Missionaris’ vertelt Hortense hoe ze opgroeide in Congo en een moeilijke band had met haar familie. Er woedde een burgeroorlog op dat moment. “Toen ik in het vierde middelbaar zat, ik was toen 16 jaar, leerde ik Jan kennen. Hij was mijn leraar Engels. Een dertigjarige man die priester was. Ik werd verliefd”, getuigt ze.

Die liefde was niet vanzelfsprekend, maar zeker wederzijds. “Ik deed al enkele jaren missiewerk, maar kwam erachter dat het celibaat niet aan mij besteed was. Mijn verliefdheid op Hortense kwam er. Je denkt er niet over na, het overkomt je gewoon. Dan heb ik het priesterschap opgegeven”, aldus Jan.

Gevangenis

Hoewel ze stapelverliefd waren, liep hun relatie niet van een leien dakje. “Iedereen werkte tegen, zelfs mijn vader. Hij was razend. Ik was pas 16 en hij had andere plannen voor mij, hij wilde dat ik net zoals hem rechter werd. Door hem werd ik zelfs naar een vrouwengevangenis gebracht."

"Toen ik op mijn achttiende getrouwd was en naar België wilde verhuizen met Jan werd ik tegengehouden door twee mannen. Ik moest toen naar de gevangenis. Mijn vader had daar voor gezorgd. Hij had als rechter enorm veel macht.”

Lees ook:
Jacky Lafon onthult aanranding door priester
"Ik ben geen pastoor geworden, maar wel blijven masturberen"
Pastoor Walter uit Familie: "Ex heeft mijn kinderen en geld afgepakt"
Maaike Cafmeyer: "Op bedevaart met Roger Vangheluwe"
"James Dean werd als kind misbruikt door priester"

GT / HBvL / VRT / Photo News

NIET TE MISSEN