'Messi en vrienden' deze zomer op tournee in Amerika

'Messi en vrienden' deze zomer op tournee in Amerika

'Messi en vrienden' deze zomer op tournee in Amerika

Print
Lionel Messi, de Argentijnse sterspeler van FC Barcelona, speelt in juni en juli in gezelschap van enkele andere voetbalvedetten drie demonstratiewedstrijden in Colombia, Peru en de Verenigde Staten. Dat kondigde de organisatie woensdag aan.

De tournee van 'Messi en vrienden' start op 29 juni in het Colombiaanse Medellin. Daarna trekken de vedetten op 2 juli naar de Peruaanse hoofdstad Lima.

Tournee

Messi en co sluiten vervolgens hun tournee af op de Amerikaanse nationale feestdag (4 juli) met een wedstrijd in Los Angeles. De ploegen staan onder leiding van toptrainers Fabio Capello en de Braziliaan Zico.

In het team van Messi zitten er met Sergio Agüero (Manchester City), Javier Mascherano (FC Barcelona), Emiliano Insua (Atletico Madrid), Martin Demichelis (Malaga), Agustin Orion (Boca Juniors), Ricardo Alvarez (Inter Milaan) en Pablo Aimar (Benfica) nog heel wat toppers uit de voetbalwereld.

Team-Robinho

Zij nemen het telkens op tegen een team dat de Braziliaan Robinho (AC Milan) als kapitein heeft. Hij krijgt het gezelschap van vedetten als James Rodriguez (FC Porto), Antonio Cassano (Inter Milaan), Daniel Osvaldo (AS Roma), Eric Abidal (FC Barcelona), Marek Hamsik (Napels) en Bojan Krkic (AC Milan).

Voor de wedstrijden in Peru en de Verenigde Staten kunnen Radamel Falcao (Atletico Madrid) en Didier Drogba (Galatasaray) nog aansluiten.

Belga
Foto: Reuters

Meer sportnieuws