Ben jij straks dé Mechelen-kenner aller tijden?

Ben jij straks dé Mechelen-kenner aller tijden?

Ben jij straks dé Mechelen-kenner aller tijden?

Print
Mechelen - Wie wordt dé Mechelen-kenner aller tijden? Dat zal duidelijk worden na 'de Slimste Mechelaar', een quiz die de Erfgoedcel en het Mechelse stadsarchief vrijdagavond 19 april organiseren in Lamot.
De quiz is meteen de smaakmaker voor de Erfgoeddagen die twee dagen later, op zondag 21 april, plaatsvindt. "Net zoals de Erfgoeddag zelf, is de quiz opgebouwd rond het thema 'tijd en tijdbeleving'. Geen enkele tijdsperiode blijft onaangeroerd. Het zal een heel gevarieerde quiz zijn. Het gaat onder meer over geschiedenis, erfgoed en volkskunde, maar evenzeer over muziek, sport of media", zegt Liesbeth De Ridder van de Erfgoedcel.

"Wél is er een duidelijke Mechelen-link. Iedereen kan meedoen. Je hoeft écht geen specialist te zijn." Dit beaamt ook Rudi De Mets, de bekende stadsgids, die samen met mediafiguur Roos Van Acker, voor de presentatie zorgt. "Enerzijds heb ik spijt dat ik niet zelf kan meedoen. Ik overliep gisteren de vragen, en die zijn goed doenbaar. Het is niet omdat je stadsgids bent, dat je zou kunnen winnen. Je moet immers van alle markten thuis zijn", stelt De Mets.

Dieter Viaene van het Mechelse stadsarchief: "We maken een reis door de tijd. 'Tijd ' is de rode draad. We hopen dat deze quiz zin zal doen krijgen in de Erfgoeddag. Jong en oud krijgen dan een heel afwisselend programma voorgeschoteld. Ook kinderen zullen er hun gading in vinden." Deelnemen aan de quiz is gratis en kan met een groepje van maximum vier personen. Dat kan door een e-mail te sturen naar erfgoedddag@mechelen.be met vermelding van de ploegnaam.

Meer info over de Erfgoeddag op www.erfgoedcelmechelen.be.

JSME

Foto Patrick Hattori

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio