Buurtcomité schenkt 1.000 euro aan jeugdhuis Wollewei

Buurtcomité schenkt 1.000 euro aan jeugdhuis Wollewei

Buurtcomité schenkt 1.000 euro aan jeugdhuis Wollewei

Print
Turnhout - Buurtcomité 't Laatste Plaatske stopt ermee en koos ervoor om het bedrag dat ze nog in kas hebben aan Jeugdhuis Wollewei te schenken.
Voor het bestuur van 't Laatste Plaatske was Jeugdhuis Wollewei een logische keuze. Het jeugdhuis ligt immers midden in het werkingsgebied van het buurtcomité. "Tot voor kort was Willy Van Geirt voorzitter van het comité, maar zijn schepenambt belet hem om deze functie nog langer uit te oefenen", zegt Jeroen Ooms, penningmeester van 't Laatste Plaatske. "Gezien er niet meteen een opvolger voor deze functie gevonden werd, zagen we ons jammer genoeg genoodzaakt om de handdoek in de ring te gooien."

Jeroen Ooms, Willy van Geirt en secretaris Jos Coyen overhandigden een cheque ter waarde van 1.288,19 euro aan Arman Mohieddin, de penningmeester van het jeugdhuis. "We zijn blij dat 't Laatste Plaatske aan ons heeft gedacht, want voor ons is dit bedrag natuurlijk meer dan welkom", zegt Lieve Van Herck, coördinator van het jeugdhuis. "In tijden van besparingen is het immers niet gemakkelijk om voldoende subsidies te blijven vinden. We zijn dan ook steeds op zoek naar bijkomende middelen om onze werking te kunnen blijven garanderen en uit te breiden".

Met de zomer in het vooruitzicht, waren er al plannen om het terras van het jeugdhuis eens onder handen te nemen, zodat het er bij goed weer opnieuw gezellig vertoeven wordt. Met de schenking van 't Laatste Plaatske kan er werk gemaakt worden van deze plannen. Er wordt gedacht aan nieuw tuinmeubilair en de vrijwilligers van het jeugdhuis willen graag zelf een barbecue metsen. Omdat het jeugdhuis het belangrijk vindt om in te zetten op een goede band met de buurt, worden bovendien alle buren uitgenodigd op 9 en 10 mei. Op donderdag zal er op de koer van het jeugdcentrum een filmvoorstelling op groot scherm doorgaan, en op vrijdag is er een barbecue gepland. Ook de ouders van de vrijwilligers zullen worden uitgenodigd. Buren en ouders krijgen dan de kans om de werking van het jeugdhuis beter te leren kennen.

Foto Bert De Deken

Toon Verheijen
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio