Nike zoekt topsporters die uit de kast willen komen

Nike zoekt topsporters die uit de kast willen komen

Nike zoekt topsporters die uit de kast willen komen

Print
Nike heeft een opmerkelijke oproep gelanceerd. Het sportmerk is op zoek naar topsporters die uit de kast willen komen en biedt hen in ruil een sponsorcontract aan. "Het maakt ons niet uit of een sporter homo is of niet. Voor ons tellen enkel de prestaties", klinkt het bij Nike. Zo schrijft Het Nieuwsblad.

Het blijkt niet altijd gemakkelijk voor sporters om uit de kast te komen tijdens hun carrière. Mogelijk uit schrik voor de reacties van media en fans, maar ook omwille van de sponsors. Voormalig toptennisster Martina Navratilova beweert bijvoorbeeld dat zij miljoenen euro's aan sponsorgeld is misgelopen nadat ze haar geaardheid bekendmaakte. "Niemand wil zijn naam verbinden aan een 'pot'", klinkt het scherp.

De nieuwe stunt van Nike lijkt daar een oplossing voor te bieden. Toch zijn de reacties niet meteen positief. Gewezen NBA-speler John Amaechi, die zelf homoseksueel is, gelooft niet veel van de goede bedoelingen van de sportfabrikant. "Ze zullen diversiteit enkel ondersteunen omdat dat goed is voor hun omzet", klinkt het bij de ex-speler van Cleveland, Orlando, Utah en Houston.

ToMas
Foto Belga: de Amerikaanse voetballer Robbie Rogers kwam onlangs uit de kast en kondigde meteen ook het einde van zijn carrière aan.

Meer sportnieuws