Nederlands bedrijf geeft enkele reis naar Mars weg

Nederlands bedrijf geeft enkele reis naar Mars weg

Nederlands bedrijf geeft enkele reis naar Mars weg

Print
Het Nederlandse bedrijf Mars One geeft geïnteresseerden de kans voet te zetten op Mars. De voorrondes starten deze zomer en in 2023 reizen de geselecteerde astronauten als eerste mensen naar de Rode Planeet. Het addertje? Het is een enkele rit en de pioniers worden vierentwintig uur per dag gefilmd.

Om kans te maken op deze unieke tocht, moeten de deelnemers een aanmeldingsfilm insturen en een vergoeding betalen. Op die manier wil het bedrijf mensen die hun participatie niet serieus nemen weren. Iedereen ouder dan achttien kan een video opsturen, op voorwaarde dat hij intelligent is en in goede geestelijke en lichamelijke gezondheid verkeert. Verder moet hij ook bereid zijn acht jaar training te volgen ter voorbereiding op de lange rit.

De selectie zal op televisie te volgen zijn, want de kijker beslist over het lot van de deelnemers. Het concept is dus vergelijkbaar met dat van Idool en So You Think You Can Dance. Voor de winnaars wordt het een grote stap, want die moeten al hun geliefden op de Aarde achterlaten. Het is technisch gezien onmogelijk om Mars te voorzien van een raketbasis, waardoor ze nooit meer kunnen terugkeren.

Archieffoto

Nick Lodewyckx

Nu in het nieuws