Bram Nuytinck: "Anderlecht geen kampioen? Daar lach ik mee"

Bram Nuytinck: Anderlecht geen kampioen? Daar lach ik mee

Bram Nuytinck: "Anderlecht geen kampioen? Daar lach ik mee"

Print
De magere 2 op 9 in de play-offs brengt Bram Nuytinck niet uit zijn evenwicht. De verdediger van Anderlecht heeft nog steeds alle vertrouwen in een goede afloop. “Wij hebben zoveel kwaliteit dat we ons geen zorgen hoeven te maken”, zegt de Nederlander.

2 op 9 in de play-offs, met 7 op 21 de slechtste reeks in vijftien jaar en geen topper meer gewonnen sinds december. Anderlecht wankelt, maar Bram Nuytinck twijfelt niet aan een goede afloop. “Ik lees en hoor nu dat Anderlecht geen kampioen zal spelen. Daar lach ik eens mee."

"Wij hebben dit seizoen al zo vaak goed voetbal laten zien dat ik niet twijfel. Wij hebben zoveel kwaliteit dat we ons geen zorgen hoeven te maken. Als wij tegen Lokeren een goed resultaat halen, zijn we helemaal terug. Ik geef toe: we hebben de laatste tijd niet goed gespeeld en niet gewonnen, maar nog steeds zitten wij boordevol vertrouwen en nog steeds staan wij eerste. Wij moeten gewoon kampioen worden.”

Ben je ermee akkoord dat de zege tegen Lokeren nu een verplichting is?
“Natuulijk. Wij moeten winnen, dat weet iedereen. Om dat doel te bereiken zijn we nu twee dagen op afzondering. Het is goed dat we samen zijn. Even weg van alles, geen last van andere mensen of andere zaken. Morgen (vandaag, red.) moeten we vanaf het begin laten zien wie we zijn.”

Voel je de druk toenemen?
“Als je bij een club als Anderlecht speelt, weet je dat de druk zal toenemen als je niet doet wat je moet doen. Dat hoort erbij en is alleen maar goed. Het houdt je scherp.”

Gert Gysen
Foto Photo News

Meer voetbalnieuws