Kopmannen Roelandts en Greipel blijven bij Lotto-Belisol

Kopmannen Roelandts en Greipel blijven bij Lotto-Belisol

Kopmannen Roelandts en Greipel blijven bij Lotto-Belisol

Print
Lotto-Belisol maakt werk van zijn ploeg voor 2014. Het team bereikte een akkoord met zowel Jürgen Roelandts als André Greipel. De nieuwe verbintenissen worden over enkele weken ondertekend.

Lotto-Belisol kent de waarde van zijn toprenners. André Greipel bezorgde het Belgische team al vroeg in het seizoen de nodige overwinningen én punten in de WorldTour dankzij drie ritzeges in de Tour Down Under. En Jürgen Roelandts toonde dan weer zijn klassieke waarde met onder andere een derde plaats in de Ronde van Vlaanderen. Kortom, cruciale renners, niet enkel publicitair maar ook met het oog op het verwerven van de levensbelangrijke licentie voor de World Tour.

Door het groen licht voor Greipel en Roelandts heeft het team al drie van zijn vier kopmannen voor volgend jaar vastliggen. Jurgen Van den Broeck heeft immers nog een contract dat hem tot eind 2014 aan het team van Marc Sergeant verbindt. Kopman nummer vier, Jelle Vanendert, wordt pas straks rond de tafel verwacht. De gesprekken met hem zullen na de Waalse klassiekers worden aangevat.

Afhankelijk van het budget dat ter beschikking staat, zullen nieuwe renners worden aangetrokken. De naam van de Fransman Tony Gallopin (RadioShack-Leopard) is al gevallen maar de Belgische markt wordt evenzeer intens afgespeurd.

GUY VAN DEN LANGENBERGH

Foto: André Greipel (links) en Jürgen Roelandts

Foto Photo News

Meer sportnieuws