Raphaelle (5) doet u trager rijden

Print

Raphaelle (5) doet u trager rijden

Rumst - De nieuwe affichecampagne van het BIVV toont een boze en triestige Raphaelle Van Damme (5) uit Reet. Zij vraagt de automobilisten via een duidelijk opschrift waarom ze zo snel rijden. Het waren vrienden en familieleden die in het verleden de ouders van Raphaelle de raad gaven haar als fotomodel op te geven.

"Blijkbaar heeft onze jongste dochter een opvallende expressie. Voor ons was dit niet echt opgevallen. Tenslotte is ze naast Pauline (11) en Juliette (9) onze derde dochter. Nooit was het in ons opgekomen om haar als model in te schrijven."

Kort na Nieuwjaar zocht Michèle via internet dan toch maar eens naar een dergelijk bureau. Al vlug daarna kregen ze reactie. "Deze kwam van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid, meteen een meevaller want zowel mijn man als ik zijn rustige chauffeurs. Een campagne 'Go for Zero' om trager te rijden, zagen we zelf dan ook wel zitten."

Voor de fotoshoot werd Raphaelle gevraagd om respectievelijk boos, triest en bang te kijken. Het resultaat is momenteel in Vlaanderen te zien via affiches langs de autosnelwegen en in openbare gebouwen. "Telkens we voorbij mijn foto rijden, wuiven mijn zussen ernaar", zegt Raphaelle die zichtbaar geniet van de aandacht.

"Laat ze er maar even van genieten", zegt haar mama. "Maar weldra is dit voorbij. Trouwens, zelfs nu is Raphaelle daar niet echt mee bezig en gelukkig maar. Misschien komen er in de toekomst nog vragen voor andere projecten. Afhankelijk wat voor wat het is en alleen als onze dochter het zelf ook goed vindt, zullen we daarvoor toestemming geven."

Jef Wijckmans
Foto Joris Herregods, BIVV
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio