Oud-schepen Dirk Lievens neemt ontslag

Oud-schepen Dirk Lievens neemt ontslag

Oud-schepen Dirk Lievens neemt ontslag

Print
Geel - Oud-schepen Dirk Lievens (CD&V) heeft ontslag genomen uit de Geelse gemeenteraad. Door zijn vertrek komt Tom Vervoort als eerste opvolger in de raad. Vervoort moest twee dagen voor de verkiezingen nog een stap opzij zetten.

Het was een publiek geheim dat Dirk Lievens het persoonlijk erg lastig had met de gang van zaken na de stembusslag van oktober. Niet alleen met de terugval van CD&V, ook met het feit dat zijn partij hem niet opnieuw als schepen voordroeg ondanks drie legislaturen in de raad, waarvan tien jaar als schepen. Lievens legde in januari wel de eed af als gemeenteraadslid, maar bleef alle volgende zittingen afwezig.

"Iedereen weet dat ik ontgoocheld was na de verkiezingen", zegt Dirk Lievens. "Ik had ook geen zin om als een schoonmoeder in de raad te gaan zitten en de kritiek te aanhoren op ons beleid van de voorbije jaren. Met die kritiek ben ik het totaal niet eens. Maar op mijn voorgaande achttien jaren in de Geelse gemeenteraad kijk ik wel tevreden terug."

Dat Tom Vervoort als eerste opvolger in de raad komt, ligt op zijn zachtst gezegd gevoelig. Amper twee dagen voor de verkiezingen leidde een financieel probleem in zijn privésfeer ertoe dat CD&V hem om deontologische redenen zijn schepenbevoegdheden ontnam. Als gevolg van het schandaal haalde hij op de tweede plaats op de CD&V-lijst het op drie na slechtste stemmenresultaat in de partij. Maar de verdeling van de lijststemmen maakte hem alsnog eerste opvolger.

Lees het volledige verhaal woensdag in Gazet van Antwerpen - Editie Kempen.

HANS OTTEN

Foto: Dirk Lievens (links) en Tom Vervoort

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio