Politie valt binnen in foute flat

Politie valt binnen in foute flat

Politie valt binnen in foute flat

Print
Antwerpen - "Oeps, we zitten in de verkeerde flat, maar maak u geen zorgen, u krijgt alles terugbetaald.” Dat was de boodschap die Marco Barahona (35) maandag te horen kreeg nadat acht agenten net met veel geweld waren binnengevallen.

Maandag om 5u kreeg Barahona een heel vreemde huiszoeking te verduren. Het verhaal speelde zich af in een appartement in de Lange Zavelstraat in Antwerpen-Noord. Marco, die samenwoont met zijn collega Blanca en diens zus en haar man, lag nietsvermoedend te slapen op de zetel. “Plots hoorde ik luid gestommel op de gang”, vertelt Marco.

“Voor ik goed en wel doorhad wat er aan de hand was, stormde een achttal mannen het appartement binnen. Toen ik vroeg wat er aan de hand was, kreeg ik alleen te horen dat ik moest zwijgen. Ze bonden mijn handen vast met kabelbinders en trokken een blinddoek over mijn ogen. Toen ook Blanca vroeg wat er aan de hand was, kreeg ze twee forse tikken tegen het hoofd. Ze heeft er nog last van.”

Met een blinddoek over het hoofd en de handen vastgebonden moest Marco een minuut of drie, vier blijven zitten. “Nadat het tumult was gaan liggen en de politie naar buiten was gegaan, kwamen twee agenten terug naar boven. We hebben ons vergist van appartement. Hier is ons kaartje. Uw schade zal worden vergoed. Dat was alles wat ze zeiden. Daarna doorzochten ze de zaak op de benedenverdieping en verzegelden ze die.”

Het Antwerpse parket wil op de concrete feiten geen commentaar geven. “Maar in het algemeen kan ik stellen dat het onze plicht is om nauwkeurig te werk te gaan bij iets delicaats als een huiszoeking”, zegt woordvoerder Paul Van Tigchelt. “Een vergissing kan nooit worden uitgesloten.”

WILFRIED DEFILLET / DENNIS VAN DAMME
Foto GVA

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio