Weer cruciale dag voor Beerschot

Weer cruciale dag voor Beerschot

Weer cruciale dag voor Beerschot

Print
Beerschot staat weer voor levensbelangrijke uren. De Licentiecommissie voor hoger beroep behandelt om 15.00u het beroep dat de club aantekende tegen de licentieweigering. Patrick Vanoppen moet 3 miljoen euro aan bondsschulden betaald hebben én miljoenen aan bankgaranties op tafel leggen om een duik naar derde klasse te vermijden, maar heeft in Oekraïne mogelijk een reddingsboei gevonden.

Gezien de loze beloftes van vorig jaar zal Vanoppen ditmaal met waterdichte bankgaranties van enkele miljoenen euro’s moeten komen om de Licentiecommissie ervan te overtuigen dat er volgend seizoen geen problemen zullen opduiken.

Zoveel miljoenen om de licentie te halen, heeft Beerschot (en Vanoppen) niet, zodat de voorzitter zijn heil moest zoeken bij externe geldschieters. En die lijkt hij gevonden te hebben in Oekraïne.

Tot gisteravond werd druk onderhandeld tussen alle partijen, maar het is niet duidelijk of er al een definitief akkoord uit de bus kwam. De extra documenten en betalingsbewijzen die de Licentiecommissie aan Beerschot gevraagd had, had de voetbalbond dinsdagnamiddag alleszins nog niet ontvangen.

Zelfs als een eventueel akkoord met de Oekraïeners te laat komt om de licentie deze namiddag te behalen, betekent dat nog niet noodzakelijk degradatie naar derde klasse, want Beerschot kan daarna naar het BAS trekken.

Steven Tuyls, Wim Vos
Foto Belga

Meer voetbalnieuws