Rouwregister in Ranst krijgt amper bezoek

Rouwregister in Ranst krijgt amper bezoek

Rouwregister in Ranst krijgt amper bezoek

Print
Ranst - Het rouwregister dat de gemeente Ranst opende voor de drie omgekomen Russische busreizigers, is voorlopig geen succes. “Hadden we ook niet verwacht”, klinkt het bij burgemeester Lode Hofmans.

De busramp in Oelegem lijkt de gemoederen een stuk minder te beroeren dan de pas herdachte busramp in het Zwitserse Sierre. In het rouwregister op het gemeentehuis van Ranst staat amper een handvol reacties.

“Logisch”, vindt burgemeester Lode Hofmans. “We hadden ook geen toeloop verwacht. De slachtoffers zijn Russische volwassenen. Na de busramp in Sierre was ons land in nationale rouw, maar dat ging om Belgische kinderen en er waren veel meer slachtoffers. In Zwitserland zal de reactie toen ook wel koeler geweest zijn dan bij ons. We reageren nu eenmaal anders als het om buitenlanders gaat. Wat ook meespeelt, is dat de mensen de bus niet live hebben gezien.”

Nadat alle overlevenden van de busramp maandag al terug naar hun thuisstad Volgograd waren gevlogen, werden gisteravond ook alle formaliteiten vervuld om de drie omgekomen Russische inzittenden te repatriëren. Over een timing voor de overbrenging van de lichamen van de buschauffeur en de vermoedelijke tweede chauffeur is nog niks bekend. “Het Antwerpse parket heeft een autopsie bevolen op beide lichamen”, zegt Hofmans. “Pas als die achter de rug is en de lichamen zijn vrijgegeven, zal de repatriëring kunnen plaatsvinden.”

JVDPO, RALI
Foto FRBE

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio