Standard tweede na zege tegen Genk

Standard heeft dinsdag uitstekende zaken gedaan op de vierde speeldag in Play-off I. In eigen huis zetten de Luikenaars Racing Genk vlot opzij. Het werd 3-0 dankzij goals van Buyens, Mpoku en Batshuayi.

drombouts

Standard klimt zo naar een voorlopige tweede plaats, op één punt van Anderlecht dat woensdag Lokeren ontvangt. Genk is nu derde, eveneens op één punt van Anderlecht.

Middenvelder Yoni Buyens opende iets voor het halfuur de score voor de Rouches met een knappe volley, maar het was doelman Kawashima die de uitblinker was bij Standard. De Japanse international ranselde pogingen van Steeven Joseph-Monrose en Thomas Buffel uit zijn doel, waardoor de thuisploeg met een 1-0 stand mocht gaan rusten.

Aan het being van de tweede helft drong Genk opnieuw aan, maar Mpoku verdubbelde na 54 minuten de score met een knappe vrije trap, al ging Genk-doelman Köteles niet vrijuit bij die fase. Net daarvoor had Jelle Vossen een blessure opgelopen na een zware overtreding van Kanu.

Coach Mario Been voerde twee wissels door, maar even later gaf belofteninternational Michy Batshuayi de Limburgers de doodsteek door de 3-0 staalhard in de verste hoek te trappen na een perfect uitgevoerde counter.

Foto Photo News

MEER OVER

MEER OVER VOETBAL