Geen woekerprijzen meer bij verkoop concerttickets

Print

Geen woekerprijzen meer bij verkoop concerttickets

Een ticket voor een sportwedstrijd of een popconcert doorverkopen aan een hogere prijs dan de oorspronkelijke wordt verboden. Die oorspronkelijke prijs moet worden vermeld op het ticket. Dat besloot de Kamercommissie Bedrijfsleven op voorstel van Jef Van den Bergh (CD&V) en Willem-Frederik Schiltz (Open Vld) vanmorgen.

Zij waren al lang tegenstander van de woekerprijzen bij de doorverkoop van tickets bij popconcerten. “Op internet vind je vandaag tickets voor Tomorrowland aan 7.792 euro, voor Beyoncé aan 189 of The Wall van Roger Waters - nog niet eens uitverkocht - aan 150 euro”, aldus Van den bergh.

Na jaren gepalaver en hoorzittingen werd hun voorstel vanmorgen goedgekeurd. Er rezen namelijk allerlei problemen met de vrijheid van handel drijven. Wie een appartement koopt, mag dat immers ook duurder doorverkopen, waarom een ticket dan niet, zo meenden de voorstanders. Zij werden niet gevolgd.

Georganiseerde doorverkoop wordt eveneens verboden, net als doorverkoop voor de start van de officiële verkoop. Ook het doorverkopen van tickets die men gewonnen heeft zal niet meer kunnen.

Overtredingen worden gestraft met een geldboete van 250 euro tot 10.000 euro. De Federale Overheidsdienst Economie controleert de wet.

JDW
Foto Belga

MEEST RECENT