Cafébaas in coma na ongeval

Print

Cafébaas in coma na ongeval

Essen - Simon Declercq, de uitbater van eetcafé Den Haard in de wijk Heikant in Essen, is in de nacht van maandag op dinsdag tegen een boom geknald. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gevoerd en wordt in een kunstmatige coma gehouden.

"Simon was samen met de chefkok van eetcafé Den Haard nog iets gaan drinken. Hij had twee vrije dagen in het vooruitzicht. Bij het naar huis rijden over het viaduct in Kalmthout is hij bij de eerste bocht frontaal tegen een boom gereden", vertelt Sven Haes (42), de eigenaar van Bistro Den Druivelaar in Essen.

"Vanochtend om 7u stond de politie bij ons aan de deur om ons te verwittigen. Simons schouder is gebroken, hij heeft gebroken en gekneusde ribben en een open schedelbreuk. Momenteel wordt hij in kunstmatige coma gehouden."

Het is nog onduidelijk hoe het ongeluk is kunnen gebeuren. "Is hij in slaap gevallen? Heeft hij zijn bocht gemist? We weten het niet", aldus nog Haes.

Vrouwenschoen

Het ongeval gebeurde maandagnacht rond 2u. Simon Declercq reed op Noordeind in de richting van Essen. Met hoge snelheid botste hij tegen een boom naast de weg. Zijn auto werd door de harde klap tot schroot herleid. De brandweer moest ter plaatse komen om hem uit zijn wagen te bevrijden. Eerst werd gevreesd dat er nog een tweede slachtoffer zou zijn. Naast de wagen werd een vrouwenschoen gevonden, maar dat bleek een misverstand te zijn.

Het Antwerps parket stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse om de juiste omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.

MARGO TILBORGHS / SAM REYNTJENS

Foto BFM, W&F

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio