Van Rossem bedankt voor talkshow op Jim

Jean-Pierre Van Rossem zal vanavond niet te gast zijn in de talkshow 'Sean Late Night' op jongerenzender Jim. Van Rossem is er niet over te spreken dat hij zijn eigen antwoorden voorgekauwd kreeg.

mceulemans

"Ze vinden wel een of andere sul die daar drie uur of meer zijn tijd zit te verbeuzelen om nadien voorgekauwde antwoorden te geven op voorgekauwde vragen", zegt de voormalige beursgoeroe in Het Nieuwsblad. In 'Sean Late Night' zou Van Rossem over zijn nieuwe partij praten. Hij kreeg niet alleen de vragen op voorhand, maar ook de antwoorden die van hem verwacht werden.

Publiek gemaakt

Als antwoord publiceerde Van Rossem de vragen en antwoorden op zijn Facebookpagina. Talkshowhost Sean Dhondt zou Van Rossem gaan vragen naar zijn rookgedrag. "JP, rook je nog? Geneer je niet, als je eentje wil opsteken. Niet lastig dat je nu bijna nergens meer mag roken?" "Inderdaad, bijvoorbeeld op het vliegtuig, maar ik doe het dan toch als iedereen slaapt, de stewardess moet de deur maar openzetten", luidde het antwoord dat Van Rossem in de mond gelegd werd.

Dhondt zou Van Rossem ook nog vragen naar zijn gedrag in de gevangenis. "Je hebt nog anderhalf jaar in de gevangenis gezeten, voor fraude, toch? Daar beetje braaf geweest?", had het moeten klinken. "Nee. Ik heb de directrice een inktpot doen leegdrinken en een gsm binnengesmokkeld", werd als antwoord verwacht. Van Rossem was bijzonder boos en gaf aan dat hij niet naar zo'n "gekkenhuis" wilden komen en bleef weg tijdens de opnames.

"Miscommunicatie"

Jim-woordvoerster Anja Peleman heeft het over een miscommunicatie. "Presentator Sean belt zijn gasten altijd zelf op met de vraag of ze willen komen. Daarna volgt een gesprek over de inhoud. Elke goed voorbereide talkshow werkt met op voorhand doorgesproken vragen en mogelijke antwoorden, dat is niet ongebruikelijk", luidde het. Wie Jean-Pierre Van Rossem vervangt, is niet bekend.

MCe Foto: Belga

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER