'Spelen met uw leven' - Oude wijn, nieuwe zakken

'Spelen met uw leven' - recensie door Michael Lescroart

jrosquin

Negentien jaar nadat Mark Uytterhoeven het improvisatieprogramma. Onvoorziene omstandigheden presenteerde, is hij terug met het improvisatieprogramma Spelen met uw leven. “In tijden van nood kan je altijd teruggrijpen naar een klassieker”, moeten ze gedacht hebben bij. VIER en dat is niet eens zo slecht gezien. Zie maar naar het hernieuwde succes van het oude Komen eten.

Uytterhoeven mag dan al een dagje ouder worden, de man blijft een televisie-icoon dat je niet kan negeren. Spelen met uw leven lijkt trouwens fel op zijn voorganger op wijlen de BRTN, al is de formule hier en daar aangepast.

Trek eens aan de vinger

Terecht, anno 2013 kan je niet meer vertrouwen op het verrassingseffect dat het destijds. Totaal onbekende improvisatietheater had. Het nieuwe jasje met kantelende podium, decors en attributen past overigens als gegoten. De grappen draaien rond twee centrale gasten die de acteurs materiaal leveren gebaseerd op grappige gebeurtenissen uit hun leven.

Voor de eerste aflevering werden weinig risico’s genomen. Uytterhoeven deed beroep op Kim Gevaert en Elodie Ouedraogo, een duo nonstop giechelende schoolmeisjes die er dreigen in te blijven als iemand vraagt om eens aan zijn vinger te trekken. Dat mag, vooral omdat hun enthousiasme soms aanstekelijk werkt.

Prijs van de authenticiteit

Een ruggensteuntje dat je kan gebruiken. De kwaliteit van de improvisaties is nog zeer wisselend. Het is soms net iets te duidelijk dat de acteurs inderdaad ter plaatse een grap moeten verzinnen en niet op voorhand gebrieft zijn. De prijs van de authenticiteit.

De vorige generatie improvisatieacteurs leverde klasbakken als Tom Lenaerts op. Of er ook in deze nieuwe lichting een ruwe diamant schuilt, moeten we nog even afwachten Al lijkt Katrijn Van Bauwel me er eentje om in de gaten te houden.

Vastgoed

Jobs in de regio