Rode vlaggen verhitten gemoederen in Rumst

Rode vlaggen verhitten gemoederen in Rumst

Rode vlaggen verhitten gemoederen in Rumst

Print
Rumst - De N-VA van Rumst wil volgens oud-burgemeester Francy Van der Wildt (sp.a) op 1 mei geen rode vlaggen meer op het openbaar domein hangen. Burgemeester Wendy Weckhuysen (CD&V) en eerste schepen Geert Antonio (N-VA) ontkennen dat verhaal.

Rond 1 mei hingen de Rumstse gemeentearbeiders de voorbije decennia tal van rode vlaggen aan palen op het openbaar domein. In het verleden was daar volgens Francy Van der Wildt (sp.a) geen discussie over. “Net als de voorbije jaren deed onze vereniging CSC Curieus ook dit jaar een aanvraag om twaalf vlaggen te plaatsen ter gelegenheid van het Feest van de Arbeid”, zegt ze. “Onlangs kreeg aanvrager Chris Ceuppens te horen dat het om partijgebonden vlaggen ging en dat dat vanaf nu niet meer kon. Ik ontken niet dat de connectie met onze partij er is, maar dit zijn voor alle duidelijkheid neutrale vlaggen zonder logo op. Dit is gewoon een pestmaatregel.”

Sinds de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober vormt de N-VA een coalitie met CD&V. De sp.a werd zo na 20 jaar van de macht verdreven.

Coup de theâtre

Schepen Geert Antonio noemt de klacht van sp.a een coup de theâtre. “Hebben ze bij de socialisten niets beter te doen dan onnodige commotie te veroorzaken? Voor alle duidelijkheid: die vlaggen komen er wel, maar niet zoveel als de voorbije jaren. We gaven ook ons akkoord om voor hun festiviteiten onder andere parkeerplaatsen vrij te houden en nadarhekken te plaatsen. De bewering dat we deze feesten geen warm hart toe dragen, is uit de lucht gegrepen.”

De woede bij de achterban van de sp.a blijft echter groot. “Ik ben er zeker van dat er dit jaar meer rode vlaggen dan ooit het straatbeeld zullen sieren, al is het dan aan privéhuizen. Daar kan Antonio of zijn partij niets tegen inbrengen”, klinkt het.

JW

Op foto: Francy Van der Wildt (links) en Wendy Weckhuysen (rechts)

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio