Getuigen vandalenstreken in Pulle gezocht

Print
Zandhoven - Net als vorig jaar hebben vandalen afgelopen weekend weer lelijk huisgehouden in Pulle. Onder meer de nieuwe glascontainers aan de kerk werden met graffiti besmeurd. Igean plaatste de glascontainers nog maar enkele weken geleden. Ook op het bushokje in de Dorpstraat en in de buurt van café Het Anker werden graffitisporen achtergelaten.
In juli 2012 besmeurden vandalen al eens de speeltoestellen op het gemeentelijk speelplein van Pulle met schunnige taal. Dankzij een oproep in de krant meldden getuigen zich toen bij de gemeente en konden de minderjarige daders worden gevat.

Zij moesten opdraaien voor de poetskosten. Ook ditmaal hoopt de gemeente dat iemand iets gezien of gehoord heeft. "Ik kan moeilijk geloven dat dit allemaal onopgemerkt kon gebeuren", zegt burgemeester Luc Van Hove (CD&V). "Daarom vragen wij of getuigen zich bij de politie of bij de gemeente willen melden, zodat we de daders ter verantwoording kunnen roepen."

Ook de werf van de nieuwe gemeentelijke sporthal op de Schildebaan kreeg de voorbije maanden enkele keren vandalen over de vloer. "Het ging onder meer om vernielingen van materiaal, waardoor de werf drie weken vertraging opliep. Gelukkig had de aannemer weinig last van de langdurige winterkoude omdat de ruwbouw al zo goed als klaar was, zodat onze nieuwe sporthal tot nog rond half juni opgeleverd kan worden", vertelt burgemeester Van Hove nog.

Iets gezien? Melden bij politie zone Zara, 03.484.30.05

Kristin Matthyssen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio