Duizenden voorwerpen uit Romeinse tijd ontdekt in Londen

Duizenden voorwerpen uit Romeinse tijd ontdekt in Londen

Duizenden voorwerpen uit Romeinse tijd ontdekt in Londen

Print
Archeologen zijn op de site Bloomberg Place in het centrum van Londen al zes maanden opgravingen aan het doen en hebben in totaal al 8.000 voorwerpen teruggevonden die dateren uit de Romeinse tijd. Dat melden verschillende media. De site kreeg de naam "Pompeii van het noorden", aangezien de archeologen menen dat ze de grootste vondst ooit deden van Romeinse artefacten in Londen.

"We hebben een groot aantal voorwerpen gevonden die dateren uit de vier eerste eeuwen van Londen", zegt de beheerder van de site, Sophie Jackson. "Die zullen ons meer kunnen vertellen over de mensen die in Londen woonden. We zullen zelfs namen en adressen te weten komen."

De archeologen vonden al 8.000 objecten en verwachten dat ze er tegen het einde van de opgravingen zo'n 10.000 zullen verzamelen. Het gaat onder meer over schrijftafels, kledij, juwelen en aardewerk, maar ook om stukken van gebouwen, die zullen helpen een beeld te schetsen van het leven tussen 40 voor Christus en de vijfde eeuw na Christus.

Opvallend is bovendien dat de voorwerpen zeer goed bewaard zijn, aldus Jackson. Dat komt door de verdamping van het water van de de Walbrook River, een van de verloren rivieren van Londen, die onder de site doorloopt.

In 1954 ontdekten archeologen op dezelfde plaats in Londen een Mithrastempel uit de derde eeuw, maar bij de aanvang van de bouw van een nieuw Europees hoofdkwartier voor het persagentschap Bloomberg, bleek dat er nog veel meer schatten verborgen waren op de site.

Belga

Foto Photo News

MEEST RECENT