Colsaerts start met twee over par op Masters

Colsaerts start met twee over par op Masters

Colsaerts start met twee over par op Masters

Print
Nicolas Colsaerts heeft donderdag zijn eerste ronde op het Masters Tournament op de Augusta National golfbaan afgesloten in 74 slagen, twee over par.

De 30-jarige Brusselaar startte met een birdie op het tweede hole. Op het vijfde en zesde hole moest hij een bogey en een dubbele bogey incasseren en op het lange en zeer moeilijke tiende hole kreeg hij nogmaals een bogey tegen. Op het par-5 zestiende hole kon hij echter zijn tweede birdie van zijn ronde wegputten.

Colsaerts staat op een voorlopige gedeelde 57e plaats en telt acht slagen meer dan de voorlopige leider, de Australiër Marc Leishman, die een ronde lukte in 66 slagen, zes onder par. Colsaerts had wel één slag minder nodig dan de regerende kampioen, de Amerikaan Bubba Watson.

"Op twee, drie holes heb ik een beetje pech gehad of fouten gemaakt, maar op het einde heb ik de schade een beetje kunnen herstellen. Het blijft natuurlijk een moeilijke baan, waar elke meter telt", zegt Colsaerts.

"Plankenkoorts? Niet echt. Ik voelde me zelfs behoorlijk rustig vanmorgen, meer dan ik had verwacht. Die par 3-contest woensdag met mijn vader als caddie heeft me goed gedaan. En je merkt gewoon dat niet alleen de spelers maar ook het publiek veel respect heeft voor dit tornooi."

Belga

Foto Reuters

Meer sportnieuws