Van den Broeck verkent Tourritten op Corsica

Van den Broeck verkent Tourritten op Corsica

Van den Broeck verkent Tourritten op Corsica

Print
Jurgen Van den Broeck (Lotto-Belisol) heeft samen met ploegleider Herman Frison de eerste drie ritten van de komende Tour de France verkend. De 100e editie van La Grande Boucle start op 29 juni op Corsica en het Franse eiland vormt het decor voor de eerste drie etappes.

"De eerste rit zal wellicht afstevenen op een massasprint, zoals de meeste volgers ook verwachten", voorspelde Frison. "De twee volgende ritten zijn iets lastiger. Van de eerste etappe hebben we de laatste 30 kilometer verkend, van de tweede 100 kilometer en de derde hebben we volledig afgewerkt. Jurgen ondervond op Corsica alvast geen hinder van zijn val in de Ronde van het Baskenland", klonk het bij Frison, wiens renner vorige Tour nog op een knappe vierde plaats eindigde.

"De wind kwam van alle kanten op het eiland en er was opvallend druk verkeer, zeker in steden als Ajaccio, Bastia en Calvi. Logistiek gezien zal het een hele onderneming worden om al het materiaal op Corsica te krijgen, alles moet per boot naar het eiland worden gebracht: de wagens, de truck en de bus. Nu volgt voor Jurgen nog een stage in de Sierra Nevada en daarna rijdt hij de Ronde van Romandië."

Belga
Foto Photo News

Meer sportnieuws