Vangheluwe wil een vast, publiek adres

Vangheluwe wil een vast, publiek adres

Vangheluwe wil een vast, publiek adres

Print
Oud-bisschop van Brugge Roger Vangheluwe blijft hopen dat hij snel weer een vast, publiek adres heeft. Dat meldt de regionale zender Focus & WTV, die de briefwisseling tussen Vangheluwe en een man uit Poperinge kon inkijken.

Twee jaar geleden werd Vangheluwe door het Vaticaan gestraft en werd hij verbannen naar een klooster in Frankrijk. Officieel weet niemand waar hij zich bevindt en alle briefwisseling verloopt via het bisdom Brugge.

Vangheluwe stuurt regelmatig brieven naar een man uit het West-Vlaamse Poperinge, wiens broer uit het leven stapte nadat hij misbruikt werd door een geestelijke. Hij had een ontmoeting gevraagd onder vier ogen op het onderduikadres van de oud-bisschop en ontving vervolgens een brief met de boodschap "Tot mijn (en uw) spijt is een ontmoeting niet mogelijk binnen afzienbare tijd. Misschien later??"

Na de eerste brief volgden er nog. Telkens liet Vangheluwe verstaan dat hij hoopt binnenkort een vast, publiek adres te hebben: "Zoals u zelf vermoedt, is het niet eenvoudig voor mij om iemand te ontmoeten. Ik hoop dat ik over enkele weken op een nieuw en vast adres zal wonen, met meer mogelijkheden tot contact."

De briefwisseling verloopt via het bisdom van Brugge, waar een koerier de post ophaalt voor Vangheluwe. Volgens een woordvoerder weet niemand binnen het bisdom, noch de koerier zelf, waar de voormalige bisschop precies verblijft.

Foto Belga

Nu in het nieuws