Honderden kandidaten doen gooi naar rol in 'Grease'-spektakelshow

Honderden kandidaten doen gooi naar rol in 'Grease'-spektakelshow

Honderden kandidaten doen gooi naar rol in 'Grease'-spektakelshow

Print
Antwerpen - In Londen en Antwerpen hebben deze week de eerste audities plaatsgevonden voor 'Grease', de opvolger van het arenaspektakel 'Peter Pan, The Never Ending Story', dat in de kerstvakantie van dit jaar alvast in Vorst Nationaal te zien zal zijn. Organisator Music Hall kiest voor een internationale cast en trok daarom voor de audities ook over de plas. In Londen daagden uiteindelijk 650 geïnteresseerden op, donderdag werden in de Antwerpse Stadsschouwburg nog eens 200 kandidaten verwelkomd. In totaal worden 40 zangers en dansers gezocht.

De regie is in handen van de Amerikaanse choreograaf Bart Doerfler, bekend van onder meer 'Holiday on Ice'. 'Grease' heeft net als 'Peter Pan' internationale ambities en zal daarom volledig in het Engels gespeeld worden. Zowel bekende koppen zoals Sylvie De Bie, die ook al in 'Peter Pan' speelde, als onontgonnen talenten kregen deze week een kans om zich te bewijzen.

"Uit onze ervaring met 'Peter Pan' vorig jaar hebben we geleerd dat een internationaal gemengde cast de kwaliteit en de sfeer in de groep ten goede komt", dixit Geert Allaert, CEO en creatief directeur van Music Hall.

'Grease' is gebaseerd op de gelijknamige musical, die in 1978 ook verfilmd werd tot een ware kaskraker die de carrières van onder meer John Travolta en Olivia Newton-John hielp lanceren. Ook nu gaat het verhaal over de ontluikende liefde tussen Danny van de T-Birds bende en Sandy van de Pink Ladies, die samen op school zitten.

Belga

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio