Streven zegt acteur Rene Pauwels vaarwel

Streven zegt acteur Rene Pauwels vaarwel

Streven zegt acteur Rene Pauwels vaarwel

Print
Mortsel - René Pauwels is afgelopen zondag op 85-jarige leeftijd overleden. “Hij had een onwaarschijnlijk grote uitstraling”, klinkt het bij toneelgroep Streven waar René meer dan 55 jaar kind aan huis was.
Pauwels debuteerde op de planken van Streven in 1948. Het begin van een indrukwekkende carrière waarin hij niet alleen acteerde, maar ook tal van stukken regisseerde en zelfs enkele verhalen eigenhandig schreef. Verder draaide de Mortselse acteur ook verschillende seizoenen mee in nationale soaps zoals Thuis en Familie.
“Hij vond het echt prettig om in die periode herkend te worden”, vertelt Streven-voorzitter Joris Van Camp. “Sowieso is René de markantste persoonlijkheid uit onze geschiedenis. We kunnen hem met recht en redden een Streven-monument noemen. Hij liet niemand onberoerd. Zo’n karakterkop en wat een présence. Je kon er niet naast kijken. En misschien was hij niet altijd de makkelijkste man om mee samen te werken en durfde hij ook erg kritisch te zijn, toch bleef hij altijd erg vriendelijk. Hij was een echte clubman.”

René Pauwels laat een vrouw, actrice Reinhilde Janssens, en drie kinderen uit die haar vorige huwelijk achter. Het “Streven-monument” wordt nu zaterdag 13 april ten grave gedragen in de Heilig Kruiskerk in Mortsel.

Seppe SLAETS

Foto Streven

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio