Rudi Thomaes vervangt Karel Vinck aan hoofd van BAM

Rudi Thomaes vervangt Karel Vinck aan hoofd van BAM

Rudi Thomaes vervangt Karel Vinck aan hoofd van BAM

Print
Rudi Thomaes, de voormalige topman van het Verbond van Belgische ondernemingen (VBO), vervangt binnenkort Karel Vinck als voorzitter van de Raad van Bestuur van de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM), bekend van het Oosterweeldossier. Dat schrijft De Tijd donderdag op haar website.

De 60-jarige Thomaes nam vorige zomer afscheid van het VBO, waar hij sinds 2004 gedelegeerd bestuurder was. Daarvoor werkte hij 33 jaar bij Alcatel en diens voorloper Bell Telephone.

Thomaes' voorganger Karel Vinck was in 2008 aangetreden toen de BAM onder vuur kwam te liggen omwille van de besluitvorming rond de Antwerpse Oosterweelverbinding. Vinck, bijna 75 intussen, had eerder zijn strepen verdiend bij onder meer Bekaert, Union Minière, de NMBS en Umicore. Hij was ook voorzitter van Vlaanderen In Actie. Bij de BAM probeerde Vinck vooral het maatschappelijk draagvlak voor de Oosterweelverbinding te versterken.

NV Liefkenshoektunnel

De wissel aan de top van de BAM gebeurt op het moment dat de organisatie de bevoegdheid over de Oosterweelverbinding uit handen heeft gegeven en enkel nog instaat voor algemene mobiliteitsprojecten die ze eerder heeft opgestart. De concessie voor de realisatie van de Oosterweelverbinding maakt de BAM over aan de nv Liefkenshoektunnel, dat de gelijknamige Antwerpse tunnel beheert. In tegenstelling tot de BAM staat die namelijk buiten de Vlaamse begroting, waardoor ook de schulden die worden gemaakt voor de Oosterweelverbinding daarbuiten zouden vallen.

Bij de BAM kon donderdag niemand bereikt worden voor commentaar en ook Thomaes zelf reageert voorlopig niet op het nieuws.

Belga

Foto: Belga
Rudi Thomaes

Nu in het nieuws