Stad wil meer onbemande camera's op gewestwegen

Stad wil meer onbemande camera's op gewestwegen

Stad wil meer onbemande camera's op gewestwegen

Print
Lier - Het stadsbestuur van Lier gaat aan de Vlaamse overheid meer onbemande camera's vragen. Die moeten de snelheid controleren op de Hoogveldweg en Mechelsesteenweg.
Al in 2001 was de stad Lier vragende partij voor het plaatsen van onbemande camera's. Voorlopig staan er op twee plaatsen zulke camera's die de snelheid controleren: op de Ring (R16-Boomlaarstraat) en op de Aarschotsesteenweg (N10). Die brachten vorig jaar 15.378 processen-verbaal op. Hoeveel pv's er precies per onbemande camera's werden gegenereerd, wil de politie niet kwijt.

De Vlaamse overheid heeft de stad onlangs gevraagd of ze de bijkomende onbemande camera's nog wil. Het schepencollege heeft hierop positief geantwoord. "Het aanbrengen van onbemande camera's op gewestwegen kan alleen maar bijdragen tot veiliger verkeer", redeneert schepen van Mobiliteit Bert Wollants (N-VA).

Het stadsbestuur zou de bijkomende camera's het liefst plaatsen op de Mechelsesteenweg (N14) ter hoogte van PIME en op de Hoogveldweg (N108). De exacte locaties zullen tijden de provinciale commissie Verkeersveiligheid besproken worden.

Chris VAN ROMPAEY

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio