Vijverzicht weer open met nieuwe uitbaters

Vijverzicht weer open met nieuwe uitbaters

Vijverzicht weer open met nieuwe uitbaters

Print
Dessel - Het Vijverzicht aan de Zanddijk is uit zijn winterslaap ontwaakt. Nadat de vorige uitbater, Bert Geuens, de brasserie van de ene op de andere dag sloot wegens gezondheidsproblemen, nemen Yves en Hilde sinds kort het roer over.

Toen Yves Maes (32) en zijn vrouw Hilde Meulemans (28) een kleine drie jaar geleden van Arendonk naar Dessel verhuisden, wisten ze het meteen: in deze gemeente gingen ze ooit een eigen horecazaak oprichten. Toen het Vijverzicht te koop kwam te staan hebben ze na hun eerste bezoekje aan het pand niet lang getwijfeld. Zowel Yves als Hilde zijn al jaren actief in de horeca.

"Al sinds mijn veertiende droom ik van een eigen zaak", herinnert Yves zich. "Ik begon heel jong als afwasser in een restaurant. Af en toe werkte ik dan mee in de keuken zelf. Nadien had ik het geluk te kunnen samenwerken met Reggy Feyen, toch wel een meesterkok. In die jaren stal ik van hem, met wederzijdse toestemming, heel veel kennis. Hij heeft me opgeleerd in de verfijnde keuken. Mijn uiteindelijke koksdiploma behaalde ik in de avondschool, ik studeerde niet aan een hotelschool."

Yves en Hilde staan erop enkel met verse producten te werken. "In het begin willen we vooral de organisatie onder de knie krijgen en nog niet met suggesties werken, dat komt later nog", zegt de kok. "We namen grotendeels de bestaande kaart over, al leg ik wel in elk gerecht mijn eigen toets. De ribbetjes bijvoorbeeld bereid ik volledig zelf, van A tot Z. Verder streef ik ernaar om op elk bord een klein kunstwerkje te toveren."

www.hetvijverzicht.be
014/75.80.78

Sofie Verheyen

Foto Bert De Deken

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio