"Vlietenkelder erg in trek"

Vlietenkelder erg in trek

"Vlietenkelder erg in trek"

Print
Mechelen - Het nieuwste Mechelse museum, de Vlietenkelder, doet het bijzonder goed. Tijdens de testfase van september tot en met december vorig jaar waren alle rondleidingen uitverkocht en ook na de heropening op 1 april stromen de aanvragen binnen.
"De reacties van de bezoekers waren toen unaniem positief. Het project zag er veelbelovend uit en daarom wilden we op hetzelfde elan voortgaan", vertelt Bart Stroobants, hoofdconservator van de dienst stedelijke musea. " Nu de renovaties voltooid zijn, is het museum is elke dag en op elk tijdstip toegankelijk zolang er een begeleider beschikbaar is."

Vorig jaar overwoog toenmalig schepen van Openbare Werken Greet Geypen (Open Vld) om een bezoek aan de Vlietenkelder aan te bieden in combinatie met een bezoek aan de huidige vlieten. Op die manier zou er een nieuwe stadswandeling te gecreëerd worden. "De rondleidingen door de kelder zijn inderdaad bij de Dijlewandeling gevoegd", geeft Stroobants mee. "Dat is een tocht van twee uur, die je kan reserveren bij de dienst toerisme. Maar als je wilt, kan je er na het museumbezoek de brui aan geven. Al betaal je dan natuurlijk wel de volle pot."

Nicholas Geeraerts
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio