Limburgse ontwerper wint C&A Reimagine Design Challenge

Limburgse ontwerper wint C&A Reimagine Design Challenge

Limburgse ontwerper wint C&A Reimagine Design Challenge

Print
De Limburgse ontwerper Tom Van der Borght wist de jury te overtuigen met een gedurfd ontwerp. De opdracht was alledaagse voorwerpen integreren in mode. Van der Borght liet zeven internationale ontwerpers achter zich en wist zo het 10.000 euro prijzengeld te verzilveren.

De Nederlandse modeketen C&A verzamelde acht beloftevolle mode-ontwerpers en gaf hen een mysterieuze kist. In die kist troffen de designers plastic bestek en borden aan. De opdracht was duidelijk: integreer deze banale, alledaagse en goedkope objecten in een originele creatie. Van der Borght overtuigde de jury met een heuse 'lunchjas'. Hij gebruikte de voorwerpen om te eten en nam foto's van het gebruikte bestek. Daarna ging hij met de kleuren en motieven aan de slag om een volwaardige print te maken.

Van der Borght heeft een voorliefde voor felle kleuren en drukke prints. "Ik ben altijd al beïnvloed geweest door mijn omgeving. Ik omringde me met graffitikunstenaars en street art-artiesten. Af en toe probeerde ik iets te maken in het zwart en wit, maar ik kwam altijd terug bij felle kleuren terecht (lacht).

Zowel het grote publiek, als een professionele jury van 150 interne C&A-designers, kon stemmen op hun favoriete creatie. De Belgische ontwerpers van het modehuis stemden unaniem op Van der Borght. Het prijzengeld van 10.000 euro moest wel geschonken worden aan een goed doel. Van der Borght: "Ik koos ervoor om het SASK (Stedelijke Academie Sint-Niklaas) te sponsoren. Ik heb er alles geleerd en wou iets terug doen. Met het geld gaan we zelf een jaarlijkse prijs voor de beste student- ontwerper organiseren. De winnaar krijgt een klein geldbedrag, maar vooral herkenning voor het harde werken."

Foto Wim Hendrix

MEEST RECENT