Facebookgroep aan het woord in hoorzitting GAS-boetes

Facebookgroep aan het woord in hoorzitting GAS-boetes

Facebookgroep aan het woord in hoorzitting GAS-boetes

Print
Mechelen - De politieke fracties, de Mechelse politie, de jeugdraad en de vertegenwoordigers van de Facebookgroep 'Politie Mechelen; dringend tijd voor een humaner optreden' schoven gisteren rond 19u samen aan tafel om de problematiek van de GAS-boetes onder de loep te nemen.

De bezielers achter dat laatste project hadden lang getwijfeld over hun deelname, maar daagden na aandringen van Kristof Calvo (Groen, foto) dan toch op. "Hoewel dit niet onze hoofdbezigheid is, hebben we besloten dat dit toch raakpunten heeft met wat we in deze stad proberen te bereiken", luidde het op de pagina.

"We hebben als groep weinig te maken met de heisa rond de GAS-boetes", vertelt Jonas Salen, een van de oprichters van het initiatief. "Voor ons is de communicatie tussen de politiediensten en de burgers het belangrijkste. Maar we zijn er wel van overtuigd dat een groot deel van de uitgeschreven boetes kan voorkomen worden door een betere verstandhouding tussen beide partijen."

Salen en co stelden dan ook vooral op het vlak van communicatie enkele aanbevelingen voor. "De lichtere vormen van overlast zoals boomcars of wildplassen kunnen volgens ons anders bestreden worden. Bijvoorbeeld met een waarschuwing of een bestraffing bij het tweede vergrijp in plaats van repressie", klonk het. "Maar daarmee is het probleem dat wij willen aankaarten helaas nog niet van de baan."

Nicholas Geeraerts

Foto: Belga
Kristof Calvo
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio