Ook Nissan, Honda en Mazda roepen wagens terug in België

Ook Nissan, Honda en Mazda roepen wagens terug in België

Ook Nissan, Honda en Mazda roepen wagens terug in België

Print
De Japanse autobouwers Toyota, Nissan, Honda en Mazda roepen wereldwijd meer dan drie miljoen wagens terug wegens een mogelijk probleem met de airbags. Nissan roept 5.736 wagens terug in ons land, Honda 441. Bij Mazda moet een 300-tal Belgische wagens terug naar de garage.

Het gaat om airbags die door de Japanse producent Takata zijn gemaakt. De airbags werden gebruikt in wagens geproduceerd tussen 2000 en 2004. Door een defect zou de airbag aan passagierszijde mogelijk niet correct kunnen werken.

"Geenenkel incident"

Bij Nissan is er wereldwijd geen enkel incident geweest, meldt Nissan Belux. De constructeur roept in totaal 5.736 wagens terug in ons land. Het gaat om modellen gebouwd tussen 2001 en 2003 van de Almera, Navarra, Pathfinder, Patrol, Terrano II, Tino en X-Trail.

Honda roept 441 wagens terug in België, klinkt het bij de Belgische tak van Honda Motor Europe. Het gaat om de Jazz en CRV, gebouwd tussen 2002 en 2003.

Mazda 6

Bij Mazda ten slotte, moeten ongeveer 300 wagens terug naar een Belgische garage. Het betreft de Mazda 6, gebouwd tussen 2002 en 2003, meldt Mazda Belux. Bij de constructeur zijn er wereldwijd geen incidenten geweest.

Eerder meldde Toyota reeds dat 16.500 wagens teruggeroepen worden in ons land. Het gaat om wagens geproduceerd tussen november 2000 en maart 2004. De betrokken modellen zijn de Avensis, Avensis Verso, Picnic, Camry, Yaris en Corolla. Wereldwijd zijn er vijf gevallen van defecte airbags vastgesteld, telkens zonder letsel.

De betrokken eigenaars zullen door de constructeurs op de hoogte gesteld worden.

Lees ook: Japanse autobouwers roepen drie miljoen wagens terug

Belga
Archieffoto