Twee jaar cel voor opzettelijke aanrijding

Twee jaar cel voor opzettelijke aanrijding

Twee jaar cel voor opzettelijke aanrijding

Print
Deurne - De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft donderdag twee twintigers tot een celstraf van twee jaar veroordeeld voor het opzettelijk aanrijden van een man waar ze even voordien slaags mee waren geraakt. Eén van de beklaagden had het slachtoffer daarbij met een stok geslagen.

Op 15 oktober van vorig jaar bevonden Nordin B. en Samir E. A.(beiden 24) zich aan de Gallifortlei in Deurne toen een van hen wat afval op straat gooide. Een man die dat zag gebeuren riep de jongelui iets toe om hen erop te wijzen dat hun gedrag te wensen overliet. Er ontstond een ruzie waarbij de man zijn ontblote achterwerk liet zien aan Nordin en Samir, die dat als een provocatie beschouwden.

Volgens getuigen bedreigde Samir de man daarop met een mes. Die zou dan alsnog tot kalmte hebben opgeroepen, maar Samir sloeg hem met een stok. Het slachtoffer wilde vervolgens weggaan en de twee jongelui stapten in hun wagen. Nordin zat achter het stuur en reed de man aan, terwijl Samir uit zijn raam hing en bedreigende gebaren bleef maken. Hun slachtoffer raakte lichtgewond.

Het openbaar ministerie had 30 maanden cel gevorderd omdat het om zinloos geweld zou gaan. De verdediging ontkende dan weer dat de aanrijding opzettelijk was. De rechtbank achtte de feiten echter bewezen, mede op basis van gsm-beelden, en veroordeelde Nordin en Samir elk tot twee jaar cel. Hun Volkswagen Golf werd verbeurd verklaard.

Archiefbeeld Google Street View

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio