'Mirakelneushoorn' voor Planckendael

'Mirakelneushoorn' voor Planckendael

'Mirakelneushoorn' voor Planckendael

Print
Planckendael verwelkomt donderdag een nieuw neushoornvrouwtje. Karamat ontdekt voor het eerst haar buitenperk in Mechelen.

Het neushoornvrouwtje is twee jaar oud en nog te jong om te kweken. Over een tweetal jaar hoopt Planckendael dat ze actief kan bijdragen aan het internationale kweekprogramma voor deze bedreigde diersoort.

Mirakelbaby

Karamat kreeg bij haar geboorte op 16 november 2010 in de ZSL Whipsnade Zoo in Groot-Brittannië de benaming mirakelbaby opgespeld. Haar geboorte verliep allesbehalve vlot door een stuitligging. Na de bevalling was ze zo verzwakt dat ze niet zelfstandig kon drinken. Om het diertje in leven te houden, gaven de verzorgers haar melk van lokale koeien. Zij kreeg de naam Karamat, wat "voorzien van bijzondere krachten" betekent in het Nepalees. Ook nu nog krijgt ze graag wat extra aandacht van haar verzorgers.

Muntjaks

Nieuw zijn ook de muntjaks, Chinese hertachtigen die binnenkort samen met de neushoorns hun nieuwe perk bevolken. Met de introductie van verschillende diersoorten in één verblijf wil Planckendael het natuurlijk gedrag stimuleren en voor zowel dieren als bezoekers meer uitdagingen en afwisseling bieden.

Foto: Planckendael

MEEST RECENT