Mode

Online shoppen? Vijf veiligheidstips

Print

Online shoppen? Vijf veiligheidstips

Volgens een onderzoek door Insites Consulting en Comeos zoekt één op vijf online shoppers productinformatie in de fysieke winkel alvorens effectief een aankoop te doen. Dezelfde enquête toont dat 78% van de consumenten vindt dat een online shop met een 'fysieke' vestiging betrouwbaarder is dan een shop die uitsluitend online verkoopt. Het betaalbedrijf MasterCard, bekend van zijn kredietkaart, zet alvast een aantal tips om veilig online te winkelen, op een rij:

Betaal online alleen wanneer het adres van de website begint met https:// (de 's' staat voor secure) en een 'hangsloticoon' in de rechter benedenhoek van de statusbalk van de browser te zien is.

Lees het privacybeleid van de organisatie door voordat je een online aankoop doet. Dit beleid bevat informatie over hoe het bedrijf omgaat met je privégegevens.

Controleer de gegevens van de online winkel: contactgegevens, handelsregisternummer, ondernemingsnummer, wijze van betaling, levering, voorwaarden, de bedenktijd en retourbeleid.

Wees verstandig. Vertrouw op familie, vrienden en consumentenorganisaties voor aanbevelingen over onlinewinkels. Koop geen dure producten of diensten van handelaren die je niet kent.

Kredietkaartorganisaties en banken vragen nooit om je financiële en persoonlijke informatie per e-mail, dus antwoord nooit op een e-mail met de vraag om deze informatie op te sturen.


De afgelopen weken hebben we veertien van de leukste Belgische modeblogs aan jullie voorgesteld. Nu is het aan jullie om jullie favoriet aan de overwinning van de She Style Award te helpen!


Stemmen op je favoriete blogster kan via deze link! En natuurlijk hangt er ook voor onze lezers iets leuks aan vast! Onder de stemmers mogen we enkele kledingcheques ter waarde van 100 euro, op te kopen bij Vente-Exclusive.com, weggeven! Stemmen is de boodschap!

Lees hier meer over de She Style Award & Vente-Exclusive

Het Belang van Limburg / Photo News

NIET TE MISSEN