Uytterhoeven presenteert improvisatieprogramma op basis van BV-anekdotes

Uytterhoeven presenteert improvisatieprogramma op basis van BV-anekdotes

Uytterhoeven presenteert improvisatieprogramma op basis van BV-anekdotes

Print
Spelen met uw leven, zo heet het nieuwe VIER-programma waarin het aloude ambacht van het improviseren centraal staat. Negentien jaar na Onvoorziene omstandigheden is het weer Mark Uytterhoeven (56) die vanaf vanavond alles in goede banen moet leiden.

“Maar daarmee eindigen meteen ook alle vergelijkingen”, geeft presentator Mark Uytterhoeven meteen tegengas. “De inspiratie komt ditmaal niet van het publiek maar van bekende gasten die elke week over hun leven vertellen.”

Deze boeiende anekdotes van de BV’s vragen natuurlijk om een nog originelere interpretatie. Hier komt het peloton aan jong én ervaren improvisatietalent - zoals Neveneffecten Lieven Scheire, Jelle De Beule en Koen De Poorter, maar ook Henk Rijckaert - in beeld. “De improvisatoren weten alleen wie er naar de studio komt. Althans, als ze de televisiebladzijden in de dag- en weekbladen er op naslaan. Voor het overige tasten ze volledig in het duister”, steekt Uytterhoeven van wal. “De redactie voert vooraf langdurige gesprekken met de gasten waaruit ze doelbewust bepaalde anekdotes distilleren. Met die anekdotes gaan we in de studio vervolgens aan de slag."

Amerikaans format

Uytterhoeven bedacht voor een keer eens niet een programma van begin tot eind. “Klopt, dit format, dat in de Verenigde Staten Trust us with your Life heet, werd ons aangeboden door productiehuis Kanakna.

Net als bij Onvoorziene omstandigheden krijgt ook ditmaal onbekend improvisatietalent de kans om voor het voetlicht te treden. Na twee audities en een natuurlijke selectie hebben we zeven talenten overgehouden. Samen met wat ervaren rotten gaan ze vanaf vanavond wekelijks aan de slag.”

Rob Rodiers

Foto: VIER Mark Uytterhoeven in de eerste aflevering met gasten Kim Gevaert en Elodie Ouedraogo

Spelenimetiuwileven, VIER, 21 05u

MEEST RECENT