Kenny Steppe weg bij Heerenveen, mogelijk naar Lierse

Kenny Steppe weg bij Heerenveen, mogelijk naar Lierse

Kenny Steppe weg bij Heerenveen, mogelijk naar Lierse

Print
De Rode Duivels mogen dan wel hot zijn, het buitenland telt ook Belgen aan wie de hype volledig voorbijgaat. Kenny Steppe (24) weet er alles van. Ooit ‘Keeper van het Jaar’ bij Beerschot, nu einde verhaal in Heerenveen.

Hoe graag hij het ook anders had gezien: het is nog slechts een kwestie van weken vooraleer Kenny Steppe definitief een punt zet achter zijn mislukt avontuur bij Heerenveen. Diezelfde club waar hij in de zomer van 2008, als 19-jarig toptalent van Germinal Beerschot, neerstreek, maar nu, bijna vijf jaar later en slechts veertien wedstrijden rijker, zijn contract ziet stopgezet.

“Geen verrassing. Ik had het al een tijdje door, maar ik had het toch allemaal graag anders gezien”, bekent Steppe, die in 2008 nog verkozen werd tot ‘Keeper van het Jaar’ in België. “Sportief is het niet naar wens verlopen. Ik had namelijk toch de ambitie om, met goeie prestaties bij Heerenveen, bij de nationale ploeg te geraken. Helaas”, treurt Steppe.

Gelinkt aan Lierse

Steppe wordt straks, vermits hij gratis weg kan, een interessante prooi op de transfermarkt. Lierse zou reeds interesse hebben. “Ik heb daar iets van opgevangen en zou daar ook wel voor openstaan, het is immers dicht bij Antwerpen, maar concreet is er zeker niets. Ik sluit een terugkeer naar België in geen geval uit, maar evenmin een club in Nederland of Duitsland.”

“Ik sta misschien zelfs nog verder dan bij Beerschot”, weet Steppe zich te verkopen. “Ik ben dezelfde keeper van vroeger, alleen ben ik nu mentaal nog sterker geworden. Het volgende seizoen moet weer het mijne worden.”

Steven Berghmans

Foto: PN

Meer sportnieuws