Rode Duivels wippen over Brazilië en Frankrijk in wereldranking

Rode Duivels wippen over Brazilië en Frankrijk in wereldranking

Rode Duivels wippen over Brazilië en Frankrijk in wereldranking

Print
België is op de donderdag gepubliceerde wereldranglijst van de Wereldvoetbalbond FIFA van de negentiende naar de zestiende plaats gestegen. De Rode Duivels wippen in de stand over Brazilië, Frankrijk en Uruguay.

België evenaart zo zijn beste klassering ooit, behaald in 2003 en 2004. De Belgische nationale ploeg speelde sinds de publicatie van de vorige klassering in maart tweemaal tegen Macedonië in WK-kwalificatiegroep A. De Rode Duivels wonnen op 22 maart met 0-2 in Skopje, vier dagen later was België met 1-0 te sterk voor de Macedoniërs.

Top 3 ongewijzigd

In de top drie wijzigt er niets. Wereld- en Europees kampioen Spanje blijft het beste voetballand ter wereld voor Duitsland en Argentinië.

Kroatië blijft de best gerangschikte natie in WK-kwalificatiegroep A. De selectie van Igor Stimac boekt vijf plaatsen winst en staat nu vierde. Servië is 40e (-5), Wales 49e (+22), Schotland 77e (-11) en Macedonië 83e (-10).

Servië

De volgende WK-kwalificatiewedstrijd voor de selectie van bondscoach Marc Wilmots vindt plaats op 7 juni in Brussel, wanneer de Rode Duivels Servië ontvangen. Voordien staat op 29 mei in Cleveland nog een vriendschappelijk duel tegen de Verenigde Staten op het programma. Het volgende klassement wordt op 9 mei vrijgegeven.

Belga
Archieffoto

MEER VOETBALNIEUWS