Roger Lukaku: "Ik heb die vrouw niet ontvoerd"

Roger Lukaku: Ik heb die vrouw niet ontvoerd

Roger Lukaku: "Ik heb die vrouw niet ontvoerd"

Print
“Dit wil ik nooit meer meemaken. Ik ben geen crimineel”, zegt Roger Lukaku (45). Die tien dagen in de cel hebben duidelijk sporen nagelaten. De ex-voetballer geeft toe dat hij ruzie had met zijn maîtresse. “Maar ik heb haar niet ontvoerd”, zegt hij.

Roger Lukaku heeft alles uitgepraat met zijn zonen Romelu en Jordan. En met zijn vrouw Adolphine. Ze hebben een moeilijke tijd gehad als koppel, maar het gaat weer beter. “Iedereen maakt fouten. Ik heb vergiffenis gevraagd en gekregen. Weet je wat mij enorm geraakt heeft? Romelu had maandag een vrije dag bij zijn club en is speciaal uit Engeland naar hier gekomen om mij een hart onder de riem te steken. Ik voel me schuldig. Hij heeft vorige week niet zijn beste match gespeeld. Ik zag dat hij er niet helemaal bij was met zijn gedachten.”

Lukaku moest zich op 4 maart voor de rechter verantwoorden. Hij had zijn jongere vriendin geslagen en in de koffer van zijn auto meegenomen, zo luidde de klacht. Omdat hij niet op de zitting verscheen, kreeg hij vijftien maanden effectief. “Maar ik had die dagvaarding niet ontvangen. Anders was ik zeker voor de rechter verschenen. Ik heb een fout gemaakt, ik ga mijn verantwoordelijkheid niet uit de weg."

"Alleen, het is niet gegaan zoals iedereen denkt. We hebben ruzie gekregen. En er zijn klappen gevallen. Maar langs beide kanten. En ik heb haar niet ontvoerd. Ze heeft die verklaring nadien trouwens ingetrokken. En op de beelden van de bewakingscamera’s in de buurt is niets te zien van een ontvoering. Ik dacht dat die zaak al lang van de baan was”, zegt hij.

Komende maandag moet Lukaku, die bij verstek werd veroordeeld, zich opnieuw verantwoorden voor dezelfde feiten. “Ik hoop dat de rechter mild zal zijn en reken op een werkstraf of een enkelband”, zegt hij.

Thierry Goeman
Foto Belga

.

Nu in het nieuws