Gilbert: "Dit is goed voor het vertrouwen"

Gilbert: Dit is goed voor het vertrouwen

Gilbert: "Dit is goed voor het vertrouwen"

Print
De erelijst van Philippe Gilbert bleef ook na de Brabantse Pijl blank. Een tweede plaats, meer zat er voor de wereldkampioen niet in. “Winnen is natuurlijk beter, maar als ploeg deden we het perfect”, wilde hij toch kwijt.

Gilbert moest woensdag zijn meerdere erkennen in Peter Sagan, maar een treurzang werd het gesprek met de wereldkampioen niet. “Ik onthoud twee positieve dingen. Als ploeg deden we het perfect. Op een fout vielen we op geen enkel moment te betrappen. Als ik even achterom blik, liep het zelfs super. Wat mezelf betreft: het gaat steeds beter. Die tweede plaats bevestigt alleen maar het goede gevoel waarmee ik vandaag rond fietste in een wedstrijd met een toch wel Philippe Gilbert zware finale. Dat is goed voor het vertrouwen.”

'Sagan kan bergen verzetten'

Mogen we Gilbert zondag in de Gold Race een kandidaat voor de overwinning noemen? “Hopelijk kom ik in Valkenburg wel aan winnen toe. Maar de Gold Race wordt weer andere koek. Met een deelnemersveld vol toppers, 60 km langer dan de koers van vandaag. Of Sagan ook zondag de te kloppen man wordt? Dat is hij altijd en overal. En nu zeker. Hij barst van het zelfvertrouwen. (Lacht) Ik ken dat gevoel. Dan kan je bergen verzetten. Sagan is jong en houdt van knokken. Hij beschikt ook over een sterke ploeg.”

De kopman van BMC hoopt zijn topconditie helemaal te bereiken met Luik-Bastenaken-Luik voor de deur. “Ik denk dat ik net op tijd klaar zal zijn voor Luik. Dat hoop ik althans. Ik kijk ook uit naar warmer weer, dan ben ik pas helemaal op mijn sterkst."

LLN

Foto: GMax
Gilbert wordt geklopt door Sagan

Lees ook: Gilbert moet meerdere erkennen in Sagan

MEEST RECENT