Cancellara wil herbeginnen in Ronde van België

Cancellara wil herbeginnen in Ronde van België

Cancellara wil herbeginnen in Ronde van België

Print
Definitief is de beslissing nog niet maar de kans is reëel dat Fabian Cancellara de competitie hervat in de Ronde van België (22 tot 26 mei), vanaf dit jaar omgedoopt tot Baloise Belgium Tour.

De winnaar van E3 Harelbeke, Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix speelde aanvankelijk met de idee om de Ronde van Italië in zijn programma op te nemen maar van dat plan ziet hij af. Aangezien RadioShack niet langer start in de Ronde van Beieren, zijn er niet veel alternatieven voor de Zwitser. Of hij kiest voor de Ronde van Californië, of hij kiest voor een terugkeer naar België.

Het nieuwe parcours van de Baloise Belgium Tour, dat vandaag wordt voorgesteld, zou de doorslag kunnen geven. De donderdagrit eindigt in Meerbeke waarbij de oude finale van de Ronde - over Muur en Bosberg - volledig wordt aangedaan.

Met op vrijdag een tijdrit (Beveren) en in het weekend nog twee pittige etappes in Wallonië (aankomsten in Les Lacs de l’Eau d’Heure en Banneux) krijgen de renners alvast een pittig parcours voorgeschoteld.

GVDL

Foto: Belga

MEEST RECENT