Jaren wachten op plaatsje voor woonboot

Jaren wachten op plaatsje voor woonboot

Jaren wachten op plaatsje voor woonboot

Print
Mechelen - Wonen op het water zit overal in de lift. Maar wie een ligplaats voor zijn of haar woonboot zoekt, moet ook in het Mechelse soms jaren geduld oefenen. Dat zegt Vlaams parlementslid Marc Hendrickx (N-VA).

Vanuit zijn thuisstad Mechelen merkte Hendrickx dat er veel vraag is naar ligplaatsen voor woonboten en dat kandidaten vaak jaren moetren wachten. "De jachthavens aan de Vismarkt en de Leuvense Vaart liggen propvol. Ook aan het Zennegat zijn er geen plaatsen meer vrij, terwijl daar volgens mij makkelijk enkele plaatsen kunnen bijkomen."

"Waterwegen en Zeekanaal schermt met het feit dat de extra woonboten hinderlijk zouden zijn voor de binnenvaart. Maar dat lijkt me overdreven. Met wat goede wil moet het mogelijk zijn om in het arrondissement vijftien tot twintig extra plaatsen te vinden. Die zullen zeker onmiddellijk volzet zijn. Aan het Zennegat alleen kunnen er dat misschien een vijftal zijn. Ook in Klein-Willebroek bijvoorbeeld moet de situatie eens grondig bekenen worden", zegt Hendrickx.

Bert Provoost
Foto Patrick Hattori

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio