Cannabisplantage ontdekt in huurhuis

Cannabisplantage ontdekt in huurhuis

Cannabisplantage ontdekt in huurhuis

Print
Ravels - Politie Kempen Noord Oost heeft woensdag een man uit Den Haag aangehouden. Die had een cannabisplantage met achthonderd plantjes ondergebracht in een huurhuis op de Bredaseweg in Weelde. De verhuurders waren zich van geen kwaad bewust.

De cannabiskwekerij die werd ontmanteld, bestond uit achthonderd plantjes. De buren hebben nooit iets verdacht geroken, dus de installatie moet professioneel zijn geweest. Over de identiteit van de Nederlandse cannabiskweker wilde de politie woensdag nog niet veel kwijt, alleen dat hij afkomstig is uit Den Haag. De man werd aangehouden en wordt donderdag voorgeleid.

De verhuurders van het huis, die in een zijstraat van de Bredaseweg wonen en aangedaan zijn door het nieuws, waren zich van geen kwaad bewust. “De politie heeft ons nog niet gecontacteerd, dus we weten officieel van niks, al hadden we natuurlijk wel een vermoeden nadat buren ons kwamen vertellen dat er een busje van Eandis voor de deur stond en nadien ook politie“, vertelt het koppel, dat liever anoniem blijft, ze willen niets met deze zaak te maken hebben.

“We kenden de huurder ook niet persoonlijk, we zagen hem amper. Het enige wat we weten, is dat hij hiervoor in Zondereigen woonde. Een paar weken geleden is mijn man nog in de woonkamer van het huis geweest. Hij heeft er niks geroken. Ik weet ook niet waar hij die plantage dan had ondergebracht. Er was een kelder en een zolder.”

De politie was woensdagnamiddag druk in de weer om de planten in beslag te nemen. Het huis is verzegeld. Waarschijnlijk komt er donderdag meer informatie vrij.

Sofie Verheyen
Foto Ton Wiggenraad

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio