Jongeren bouwen langste knikkerbaan van België

Print

Jongeren bouwen langste knikkerbaan van België

Merksem - Drie dagen lang bouwden ruim vijftien Merksemse jongeren samen met de jeugddienst aan wat de langste knikkerbaan ter wereld moest worden. Het resultaat was een knikkerbaan van 175 meter. Helaas geen internationaal, maar een Belgisch record.

De jeugdwerkers van de jeugddienst in Merksem zochten een leuke stunt om hun jaarlijkse knikkertornooi meer in de kijker te zetten. Met de poging tot langste knikkerbaan ter wereld zijn ze daar alvast in geslaagd. Ongeveer 120 kinderen deden mee. De broers Haddou (8) en Abdelah (13) Takhrifa wonnen het tornooi en kregen gisteren de eer om de knikker door de baan te rollen.

Ruim vijftien jongeren kregen drie dagen om het wereldrecord van langste knikkerbaan te breken. "De motivatie was zeker aanwezig, maar de bouw van de baan verliep minder vlot", geeft jeugdwerkster Annelies Seyssens toe. "Een knikkerbaan bouwen is moeilijker dan verwacht. We wilden een zigzagbaan maken, maar de knikker kwam telkens tot stilstand. Een knikker rolt niet zo vlot als je zou denken", lacht Seyssens. "Gisteravond braken we uiteindelijk de 80 meter die we al hadden en begonnen we opnieuw. We zijn tot half één bezig geweest aan de binnenbaan. Vandaag bouwden we het laatste deel buiten."

Bouckenborgh

Het resultaat is een knikkerbaan van 175 meter door het Kasteel Bouckenborgh, die buiten op het grasveld eindigt. De jongeren slaagden er niet in het Duitse wereldrecord van 649,38 meter te breken. Merksem vestigt wel een nationaal record.

Ook districtsschepen van Jeugd Karin Staes (Groen) supporterde mee. "Een dikke pluim voor de jeugddienst. Ik ben heel fier op het team." Zelf wil ze als schepen meer aandacht besteden aan de tienerwerking. Ze hoopt alvast het gebouw tegenover het jongerencentrum Bouckenborgh daarvoor zinvol in te richten, maar is daarvoor nog in gesprek met de stad.

LYNN SYMONS

Foto's: Dirk Kerstens

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio