Dierenthuisje gered van sluiting

Dierenthuisje gered van sluiting

Dierenthuisje gered van sluiting

Print
Brecht - Het Dierenthuisje, dat in januari nog met sluiting werd bedreigd, kan blijven bestaan. Dankzij acties en steun van een hoop mensen krijgen de uitbaters genoeg geld bij elkaar om een nieuw onderkomen te zoeken. Eind april wordt er bovendien een benefiet georganiseerd.

Uitbaters Sonja De Keyser (42) en Peter Kloeck (46) kunnen weer opgelucht ademhalen. Sinds de oproep die ze begin dit jaar deden, kregen ze heel veel solidaire reacties van vrienden, leden en zelfs onbekenden om het Dierenthuisje te redden.

Het koppel had immers te horen gekregen dat ze tegen volgend jaar hun huis uit moesten zijn, terwijl ze geen geld hadden om een nieuw pand te kopen waar alle verwaarloosde dieren die ze opvangen, ook nog konden verblijven.

“We hadden wel verwacht dat we hulp zouden krijgen, maar zo veel steun konden we niet vermoeden. Dankzij de media-aandacht en via Facebook verspreidde het nieuws zich razend snel. We kregen veel financiële giften, zelfs van mensen die we nog nooit eerder hadden gezien. Er is ook iemand die ons een heel groot bedrag wil lenen, zonder tussenkomst van de bank. Erg hartverwarmend”, zegt De Keyser.

Al die spontane acties brachten al 39.284 euro op. Op zondag 28 april organiseert het koppel een benefiet in de Ruiterhal en het gemeentepark van Brasschaat. Verschillende BV’s zoals Alexandra Potvin, Raf Van Brussel en Nicky Langley (oma Fonkel uit ‘Mega Mindy’) komen optreden.

Ondanks de positieve vooruitgang blijft het een onzekere periode voor de dierenvrienden. Een nieuwe woonst hebben ze nog niet gevonden, al hebben ze al wel enkele opties in de Kempen. Ook wat de verhuis voor de dieren zal betekenen, valt maar af te wachten.

Greet Wouters
Foto W&F

www.hetdierenthuisje.be

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio