Ramkraak in drie minuten

Ramkraak in drie minuten

Ramkraak in drie minuten

Print
Deurne - Vijf gemaskerde mannen pleegden woensdagmiddag een brutale ramkraak op juwelier Strick in de Gallifortlei. De daders gingen ervandoor met juwelen en horloges.

Om 14.35u stopte voor juwelier Strick een metaalblauwe Nissan met Nederlandse nummerplaten. Uit de wagen sprongen vier mannen met een bivakmuts over het hoofd. Alle vier droegen ze een grote voorhamer, waarmee ze de etalage van de juwelier bewerkten. Een vijfde, de chauffeur van de vluchtauto, bleef aan het stuur zitten.

De daders gingen razendsnel te werk. “De overval duurde slechts drie minuten, het leek mij dat de mannen heel goed voorbereid waren. Ze reden ook niet weg via de Ter Heydelaan, maar ontweken de stoplichten door af te slaan naar de Kreglingerstraat”, vertelt getuige Alex Hoebeke (64).

Dat de daders hun vlucht tot in de puntjes voorbereid hadden, werd in de Kreglingerstraat snel duidelijk. Vanuit de wagen gooiden de overvallers daar kraaienpoten en nagels op de weg, op die manier zouden eventuele achtervolgers afgeremd worden. Toen de politie ter plaatse kwam waren de daders al weg. Een werkman slaagde er wel in een foto van de nummerplaat van de vluchtauto te maken.

De getroffen juwelier was op het ogenblik van de feiten achterin de winkel aan het werk en heeft zich gedeisd gehouden. De man wilde zelf geen commentaar geven, het is wel duidelijk dat de buit aanzienlijk is.

“Behalve het zilver hebben de daders alles uit de etalage meegenomen”, zegt Alex Hoebeke. Het parket en het lab kwamen ter plaatse, voorlopig kan de politie nog niet veel informatie over de zaak geven.

SAM REYNTJENS/WILFRIED DEFILLET

Foto: Een getuige kon de overvallers met hun blauwe vluchtwagen fotogaferen. FOTO GVA

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio